Dec 012013
 

Idag är det vackert väder, eller nästan i alla fall. Solen skiner, det är åtta plusgrader men tyvärr blåser det rätt mycket. Annars hade jag utan tvekan suttit ute på altanen och läst ett par timmar. Men det blir inte så behagligt med blåsten. Vinden gör också så att fåglarna håller sig borta, så inga vackra bilder heller.

För att ta ännu roligare saker än värme och solsken i december så fick jag ett trevligt mail fredags. Det finns något som heter faunaväkteri som drivs av Sveriges entomologiska föreningar och Artdatabanken.  Syftet är att kartlägga utbredning och populationsförändringar av rödlistade arter. Det görs av frivilliga krafter som besöker några lokaler typ tre gånger om året och letar efter vissa arter som man själv valt ut. Jag tyckte det var en bra idé när jag ändå är ute i naturen så mycket, så jag rapporterade in vissa fynd och andra eftersökta men ej funna av bastardsvärmare. Enkelt gjort, och till nytta för vetenskapen. Det är alltid positivt.
I fredags fick jag då mail från den regionala samordnaren som tackade och dessutom erbjöd resersättning. Onödigt tyckte jag, som ändå hade varit på platserna. 🙂 Men det är trevligt att det visas sådan uppskattning, då är det roligare att fortsätta. Dessutom en perfekt metod för att kombinera nytta med nöje. Och bra träning.

Detta är en Bredbrämad bastardsvärmare.

Detta är en Bredbrämad bastardsvärmare.

 

 Posted by at 13:50

  2 Responses to “Faunaväkteri”

  1. Godmorgon min vän! Alltid roligt när det visas uppskattning för nått man gör, bara att gratulera. Ja så är det ny vecka och kall början -7 ta det lugnt till jobbet har ju regnat också så det kan vara halt. Du glömer inte sätta upp ljusstakarna 🙂 Varm tycka om dej kram 🙂

    • Jag ska försöka att inte glömma ljusstakarna. 🙂 Körde långa vägen till jobbet idag, var lite väl kallt och glatt.
      kram kram!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)