Sep 052014
 

Den här dagens arbete började med möte hela förmiddagen i Helsingborg. Det innebar sovmorgon, något som inte är bra. Får jag inte vakna så tidigt som jag brukar så blir jag lite extra trött. Det var skönt att komma hem och ta det lugnt på kvällen, tillsammans med ett par glas rött vin.

Idag har Folkhälsomyndighetens folkhälsoundersökning om transpersoners hälsa blivit klar. De har i samband med att den nationella hbt-strategin fastslagits fått i uppdrag att undersöka hälsosituationen för hbt-personer. Frågor om sexuell läggning ingår redan i deras årliga enkät så en sådan rapport kunde presentera redan i januari år. Deras första rapport sedan de bytt namn från Folkhälsoinstitutet till Folkhälsomyndigheten. Sedan dess har de i samarbete med RFSL och RFSL Ungdom konstruerat en enkät specifikt för transpersoner. I maj i år blev även jag involverad i den och fick komma med synpunkter och åsikter. Jag älskar att ha synpunkter! Man har tagit hänsyn till en del av det jag påpekat, men inte allt. Sedan har man gjort ändringar efter sista gången jag fick se enkäten. Jag är inte helt nöjd med slutresultatet, men med tanke på att alternativet hade kunnat bli ingen enkät alls så är det mycket bra. Idag publicerades den för allmänheten.
Alla transpersoner som läser detta bör absolut gå in och genomföra enkäten!

Men nu är det helg. Jag ska överväga att smutta på lite mer vin. Imorgon ska gräsmattan klippas, ogräs ska rensas och remissyttrande ska skrivas. En trevlig kombination.

 Posted by at 20:22

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)