Sociotrans

 

Geografisk spridning, eller avsaknaden av detta

by Lisa on March 7, 2014 19:10 and categorized as hbt, rfsl, Sociotrans

Det är inte alltid lätt att vara delaktig i valberedningens arbete, inte heller inom RFSL. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, till exempel så att alla grupper bli representerade i så stor utsträckning som möjligt. Detta är en utmaning. När det kommer till en förbundsstyrelse så är det också av vikt att det finns en god regional representation i valberedningens förslag till styrelsen.
Förbundsstyrelsen är beslutande organ på nationell nivå och ska representera alla medlemmar och avdelningar i hela landet. Det kan då tyckas vara givet att det geografiska spridningen på valberedningens förslag är åtminstone någorlunda representativt för medlemmarnas geografiska spridning. Detta kommer givetvis aldrig uppnås perfekt, men det bör man sträva efter.

Ett problem som lätt och ofta uppstår är att det blir en oproportionerligt andel personer i förbundsstyrelsen som bor i samma ort där förbundet har sitt säte. Normalt i Stockholm. Detta syntes redan i sittande förbundsstyrelse om valdes 2012. Av ordinarie ledamöter var sex från Stockholm och fyra från resten av landet. Inkluderar man ersättare blir det något bättre med sju från Stockholm och lika många från resten av landet. Man kan notera att Stockholm står för en tredjedel av antalet medlemmar.

I en sådan situation hade det varit trevligt och fördelaktigt med en större geografisk spridning av förbundsstyrelsen till innevarande val. Tyvärr blev det faktiskt tvärt om. Inte mindre än sju ordinarie ledamöter är från Stockholm, tre från andra avdelningar. Inräknat ersättare blir det hela nio från Stockholm och fem från resten av landet. Detta stämmer mycket illa överens med hur medlemmarna är fördelade över landet. En grafiskt presentation visar tydligare på hur oproportionerligt det är.

rfsl_stat_20140307

Med detta menar jag givetvis inte att någon av kandidaterna valberedningen föreslagit skulle vara dåliga.

Men det finns gott om kompetens ute bland medlemmarna och det sker omfattande arbete för hbtq-personer i hela landet. Det ska inte vara så svårt att finna kompetenta kandidater som skulle göra den geografiska spridningen jämnare.

hbt, rfsl, Sociotrans
Leave a response »

Hur definierar jag mig?

by Lisa on January 6, 2014 19:06 and categorized as Sociotrans, Trans

Detta blogginlägget inspirerades av en diskussion på facebook kring vad som räknas in i begreppet “trans” och varför. Det började med om butchflator var trans, och i så fall på vilket sätt. Detta inlägget handlar dock inte om butchflator, utan om mig.

Trans kan som sagt och som jag påpekade otaliga gånger vara väldigt mycket. Det kan handla om könsöverskridande uttryck och identitet, från ett kön till något annat. Men det kan också handlar om självidentitet eller om hur andra uppfattar en. Framförallt det senare, externa perspektivet, blir viktigt när det handlar om kränkningar och diskriminering. Men hur ser jag då på mig själv?

För min egen del anser jag inte att jag har något könsöverskridande identitet eller uttryck Jag identifierar mig som kvinna och det är inget som varierar över tid. Jag har också ett könsuttryck som jag själv i tillräcklig utsträckning uppfattar som kvinnligt, och framförallt som jag är nöjd med. Inte mycket könsöverskridande där.
För mig personligen handlar trans istället helt och hållet om historia, livshistoria. Jag har 30 års livserfarenhet som någorlunda fungerande man. Det är inte något jag kan eller vill ignorera. Det ger mig unik kunskap och erfarenhet som mycket få kan dela. Att förneka de 30 åren vore att förneka en stor del av det som gör mig till den jag är. Jag är trots allt så mycket mer än en könsidentitet och ett könsuttryck. Dessa är så klart viktiga, men ens identitet och personlighet är ett resultat av hela ens liv och erfarenheter. Att förneka eller förändra min uppväxt vore att förneka en stor del av mitt liv och en stor del av den jag är. 

För mig handlar alltså trans inte det minsta om vem jag är nu, utan vem jag har varit och vilka erfarenheter jag bär med mig.

Sociotrans, Trans
Leave a response »

Tre avslutade punkter

by Lisa on October 21, 2013 09:00 and categorized as Sociotrans, Transsexualism

Ratsit

Jag skrev för en tid sedan angående att få bort gammalt personnummer på Ratsit där jag fick bra respons från dem. Det var inget jag kunde vänta med så jag satte genast igång och skickade det där brevet till Bisnode, sedan satt jag och väntade. Jag kollade på Ratsit och jag väntade lite mer. Inte särskilt överraskande så väntade jag ytterliggare en stund.

Efter att ha väntat några gånger så suckade jag för mig själv och skickade ett mail till Bisnode där jag förklarade situationen, ger dem mer än tillräckligt med information, och ber om svar på hur lång tid sådant tar. Så var det dags att vänta igen. Denna gången blev åtminstone inte väntan så lång, utan jag fick ett helt orelaterat mail som var svar på det tidigare brevet där de berättade att det var klart och skulle synas inom några dagar. Efter några dagar var det också så!

Att äntligen får gamla personuppgifterna borttagna från Ratsit är så klart praktiskt och bra. Men man kan ifrågasätta kommunikationsförmågan när det drar ut på tiden. Är det ett ärende som kommer ta över en månad så är det trevligt att skicka ett mail till adressen i brevet och meddela detta. Att besvara min fråga som jag skickade via mail borde också göras direkt. Det är respektfullt bemötande, nu blev den positiva reaktionen istället lite mer avslagen i kontexten av bristande information.

SveaEkonomi

Jag nämnde för ett tag sedan problemen jag hade med att köpa på kredit efter personummerbytet. Vad jag inte riktigt skrivit ser jag nu i efterhand är att det ledde till anmälan till DO för diskriminering på grund av kön då de vägrat ta hänsyn till personuppgifter från det gamla personnumret även efter att jag förklarade situationen. DO valde att utreda lite och skickade förfrågan om mer information till SveaEkonomi. De svarade med att det var en unik händelse (något jag ställer mig frågande till) samt att det var en enskild person som missförstått regelverket (något som jag också är tveksam till) men att man skulle förtydliga regelverket, bad om ursäkt och lovade att det inte skulle hände igen. Varvid DO givetvis lade ned ärendet, lite synd, men så kan det gå.

DO har här så klart följt sitt uppdrag och gjort vad de skulle. Det är alltid lite tråkigt när det inte går vidare till åtal, men det innebär en stor kostnad och är inte så rimligt när ett företag ber om ursäkt och lovar att ändra sig. Åtminstone så är det ytterligare ett företag som blivit uppmärksammad på problematiken och kanske förbättrar sitt bemötande av transsexuella. Det är i sig en viktig och stor vinst av att göra en anmälan till DO.

Tele2

Ett sista frustrerande problem efter personnummerbytet var Tele2. Första samtalet dit så skulle de fixa det på studs, utan problem och jag blev nöjd. Det visade sig sedan att de ändrade personnummer på abonnemanget och inte på faktureringen, det skapar ju problem vid e-faktura som baseras på personnummer. Det märker jag när jag får en påminnelse. Jag ringer igen, nu ska de återigen fixa det lätt som en plätt! En tid senare får jag ytterligare en påminnelse. Jag ringer upp en tredje gång och är sur. Nu får jag vet att jag måste skriva ett överlåtelseavtal till mig själv. Något jag starkt ifrågasätter det juridiskt riktiga i. Det är samma person, med andra personuppgifter, alltså ska överlåtelseavtal inte behövas!
Jag beklagar mig på Twitter och får då kontakt med Tele2s kundtjänst på Twitter. De lovar att titta på det. De petar och fixar och återkommer ett par dagar senare med att det nu minsann är fixat och jag givetvis inte ska behöva skriva överlåtelseavtal till mig själv. Några dagar är det verifierat med en godkänt e-faktura.

Tele2 är ett utmärkt exempel på hur man inte ska göra. Otroligt dåligt skött, och sedan försöker man inte göra rätt utan man försöker göra det enkelt för sig.

Santander – det kvarstående

Mitt lån på min bil är just nu det ärende som inte är avslutat. Den 19:e juni mailade jag dem och frågade hur jag skulle gå till vidare för att få mitt personnummer ändrat på lånet. Den 30:e juni fick jag svar om att de behövde mitt kundnummer, de fick både det och mina personnummer så det skulle gå snabbt. Den 15:e juli påminde jag dem och frågade hur lång tid det skulle ta. Men jag fick inget svar. Idag har jag efter ytterligare tre månader mailat och ifrågasatt att jag inte fått svar på min fråga samt inte fått någon kommunikation öht vad gäller mitt personnummer. Det kanske är så att de har ändrat, men i så fall inte meddelat mig. Något som vore riktigt illa det också. Alternativet är att det var svårt och de bara sket i det, något som vore katastrofalt.

Nu hotade jag med att jag skulle bli tvungen att ta det till högre instans om jag inte får besked. Nu kanske något händer.

Sociotrans, Transsexualism
Leave a response »

Få bort gammalt personnummer från Ratsit

by Lisa on August 16, 2013 14:21 and categorized as Sociotrans, Transsexualism, Uncategorized

Jag har tidigare noterat att det finns två Lisa Olsson skrivna på min adress, med olika kön, hos Ratsit. Rätt uppenbart har de både gammalt och nytt personnummer i sina register och har inte gallrat. Jag valde tidigare att vänta någon månad för att se om det gallras automatiskt. Men så var inte fallet. Jag valde därför att sent igår skicka en fråga till Ratsit där jag undrade varför de behåller gamla inaktiva personnummer i sina register, jag frågade även hur man kan få bort det inaktiva personnumret. 

Min fråga:

Jag har förstått ni varje dygn uppdaterar ert system från folkbokföringen.
Jag har också noterat att ni inte tar bort uppgifter om personnummer som inte längre är aktiva. Det nämligen så att jag har fått ett nytt personnummer och nu ligger väldigt inkorrekt information om både det gamla (ej aktiva) och det nya (aktiva) personnumret.

Därför vill jag ha svar på ett par frågor:
Varför tar ni inte bort information om inte längre är aktivt eller aktuellt?
Hur ska jag gå tillväga för att ni ska ta bort information som inte är aktivt och därmed direkt felaktigt?

Och deras svar som kom redan under förmiddagen:

Hej Lisa,

Tack för ditt mail.
Du skickar in en ansökan till vår registerägare Bisnode Kredit AB när ett avregistrerat personnummer skall blockeras. Du måste skicka in ett underlag från socialstyrelsen eller från skatteverket till dem där bägge personnummer skall framgå, vilket som är gammalt och vilket som är nytt.
Skriv även med om du vill att vi skall flytta över de gamla uppgifterna som ex inkomstuppgifter till det nya personnumret. Alla papper skall signeras.
Brevet skickas till:
Bisnode Kredit AB
Odinsgatan 10
411 03 Göteborg

Ha en fortsatt trevlig dag,

Får ju erkänna att det svar var över förväntan. Mycket bra och konstruktivt svar! Nu ska jag testa att göra som de beskriver och se vad som händer. 

Sociotrans, Transsexualism, Uncategorized
Leave a response »

Man ska inte behöva hota med anmälan för att andra ska göra rätt

by Lisa on July 2, 2013 17:20 and categorized as Sociotrans, Transsexualism

Något som verkligen frustrerar mig är företag som hellre gör det lätt för sig än att göra rätt. Jag har nu haft regelbunden kontakt med ett sådant företag, där de gjorde rätt först efter att jag hotade med anmälan för diskriminering på grund av kön.

Jag vill nämligen köpa ett objektiv från Cyberphoto. De är på många sätt en fantastisk butik, någorlunda billiga, bra utbud, utmärkt service, fixar reklamation och dessutom skickar de med lite godis med varje beställning. Den sista maj beställde jag ett par objektivväskor med betalning genom faktura, inga problem. Den 16:e juni skulle jag beställa andra varor, då i mitt nya personnummer. Detta nekades av kreditgivaren. Jag försökte beställa mitt objektiv i förra veckan, nekades också.

Därefter följde några dagars intensiv kommunikation. I lördags fick jag av företaget reda på att mina köp hade godkänts och jag hade mycket fin kreditvärdighet. Cyberphoto försökte själva lägga beställningen i mitt personnummer och det fungerade fortfarande inte. Jag ringde upp företaget i måndags igen och då såg de överhuvudtaget inte att jag gjort någon beställning. Men om jag ringde nu på tisdagen så skulle jag få prata med en handläggare som hade tillgång till mitt ärende. Så gjordes.

Där fick jag svaret att min kreditvärdighet var fin men att de även gör andra bedömningar och att jag därmed nekats köp. På vilka grunder som jag nekades köp ville han inte berätta, utan hänvisade till sekretess. Då gick jag i taket så klart! Om ett köp godkänns 2013-05-31 och ett annat nekas 2013-06-16 och det enda som hänt däremellan är att jag bytt personnummer så får jag konstatera att jag nekats köp på grund av nytt personnummer. Det vill säga diskriminering på grund av kön. Personen jag pratade med höll inte alls med, utan framhöll att det var andra saker, men att han inte kunde berätta vad. Jag tyckte att om jag inte får en rimlig förklaring jag kan acceptera så kommer jag göra en anmälan, punkt. Det samtalet avslutades med att han skulle prata med en kollega om hur mycket han kunde berätta för mig, han skulle återkomma lite senare.

Återkom gjorde han, efter en timme. Då visade sig att man nu hade gjort rätt. Jag hade inte alls nekats på grund av några andra anledningar. Nu hade man slutet hitta på ursäkter och istället letat upp problemet. Man hade då kommit fram till att de har två olika system, ett de själva tittar i som hade uppdaterade information om mig. Samt ett annat som gjorde själva kreditprövningen vars databas uppdateras en gång i månade, och hade inte uppdaterats sedan mitt personnummerbyte. Detta skulle uppdateras om ett par dagar och då skulle det inte vara några problem att göra beställningen. De ska dessutom kontakta mig när det är uppdaterat så jag kan beställa.

Med detta vill jag ha sagt två saker:
1. Jag förstår att många datorsystem kan ha problem när man byter personnummer. Det kan vara många fascinerade situationer som kan uppstå, och det är egentligen ingens fel att det blir så. Men berätta i så fall det!
2. Det är aldrig, någonsin, okey att hitta på ursäkter eller göra det onödigt lätt för sig. Erkänn att man inte vet, koppla in rätt folk och gör det rätt istället. Det är katastrofalt dåligt att man måste hota med anmälan för att det ska göras rätt!

En osäkrare personer, någon som inte mår så bra som mig, hade mycket möjligt istället släppt det, inte fått sina varor och kanske mått ännu sämre efteråt med en ännu sämre allmän inställning till samhället som helhet och samhällets perspektiv mot transpersoner specifikt.

Sociotrans, Transsexualism
Leave a response »

Stor ökning ansökningar om nytt juridiskt kön till Rättsliga Rådet

by Lisa on June 26, 2013 21:01 and categorized as Sociotrans, Transsexualism, Transvård

Som många som läser min blogg säkert redan känner till så finns det ett lagkrav på att vara steril eller på annat sätt sakna fortplantningsförmåga för att få byta juridiskt kön. Detta har överklagats och den 10:e januari i år vann en dom laga kraft som det kravet ej tillämpligt. En stor vinst för alla som avser byta juridiskt kön.
Vissa anser att det skulle vara rimligt att bibehålla det kravet – eller stärka det genom ett kastreringskrav, antingen för att säkerställa att man inte få gravida män i Sverige som i fallet KD eller för att man anser att ingen transsexuell vill kunna fortplanta sig eller skaffa barn efter könskorrigerande vård som i fallet föreningen Benjamin. Då det nu har gått fem och en halv månad sedan det kravet i praktiken försvann så är det intressant att se vad transsexuella egentligen tycker om barn, mätt i antalet ansökningar om fastställelse som skickas till Socialstyrelsens Rättsliga Råd. Är det så att ingen transsexuell vill kunna skaffa barn så bör det inte synas någon skillnad jämfört med tidigare.

Jag har nu fått information som tydligt stöder tesen att transsexuella gärna vill ha möjlighet att skaffa barn.
De senaste åren har Rättsliga Rådet fått in ungefär 60 ansökningar om juridiskt könsbyte per år. Det ska ställas i kontrast med antalet som de har fått in än så länge i år, inte mindre än 79 stycken ansökningar om nytt juridiskt kön.  Det handlar alltså om en ökning på närmare 300%, om det fortsätter så här året ut. Det är alltså åtskilliga tiotal transsexuella som medvetet avvaktat med att ansöka om nytt juridiskt kön i avvaktan på att slippa bli tvångssteriliserade. Det kanske slutar med över hundra stycken.
Det ska sedan också bli intressant om denna förändring också är bestående på så vis att antalet ansökningar permanent kommer ligga på en högre nivå. En sådan förändring skedde 10-15 år sedan, och det är inte alls omöjligt att det händer igen. 

Sociotrans, Transsexualism, Transvård
Leave a response »

Fastställd

by Lisa on May 14, 2013 22:22 and categorized as Sociotrans, Transsexualism, Transvård, Uncategorized

Nu minsann var det klart. Har träffat Rättsliga Rådet och de valde att bifalla min ansökan om fastställelse, dvs nytt juridiskt kön och nytt personnummer om ett par veckor. 

Det gick också överraskande bra. Jag är fortfarande upprörd över att inte fått någon vettig motivering innan jag skulle åka, samt att jag får stå för reskostnaderna själv. Det är ingen situation jag är nöjd med. Men motiveringen jag fick på plats var absolut hållbar och den hade jag gett honom stöd för från första början.

Det är nämligen som så att jag är förmodligen den första – åtminstone den första Stig varit föredragande för – som skickat in sin ansökan efter att tvångssteriliseringarna togs bort. Så jag var förmodligen den första som de skulle fatta beslut om utifrån de nya villkoren, dessutom en av de absolut första MtF som inte avser genomgå underlivsoperation. Så hans poäng var att visa att vi som har sådana planer och behov inte är konstiga heller och lite så trycka upp det i ansiktet på de andra ledamöterna.
Det är absolut en anledning jag hade kunnat ställa mig bakom. Om jag hade vetat om det från början!

Sociotrans, Transsexualism, Transvård, Uncategorized
2 Comments »

Anmälda till DO

by Lisa on April 19, 2013 21:24 and categorized as Sociotrans, Transsexualism, Transvård

Det är dags för en liten uppdatering, efter kallelsen till RR samt deras icke-motivering.

Efter att ha ägnat någon tid här och där åt att försöka få tag på den person på DO som rekommenderats mig så gav jag idag upp och skickade idag in min anmälan. Snabb på att svara är han definitivt! Ett par timmar hade jag bekräftat att jo, jag vill faktiskt göra en anmälan. Jag fick också svar på den viktiga från om tidsaspekten. Cirka två veckor ska det ta, kanske något längre för dem att besluta om det ska inleda en utredning.
Jag gillar skarpt tydlighet och snabba handläggningstider, något som så långt absolut har uppfyllts av DO.

Jag gillar också skarpt det stöd jag får från omgivningen. Från helt okända personer, både med och utan transbakgrund. Men framför allt från vänner, bekanta och familj. Att få det stödet är viktigt och tryggt. Lite en pekpinne mot RR också, “Varför är det bara vara ni som fånar er?”

För övrigt har jag så klart lagt en del tid på att fundera över varför just jag skulle kallas. Jag har läst genom mina journaler en gång till, men ännu en gång så finner jag inget som skulle det gör nödvändigt att intervjua mig en gång till. Förutom då att jag inte avser att bli tvångssteriliserad. Men då det inte är ett juridiskt krav på fastställelse och inte heller ett diagnostiskt krav så ställer jag mycket frågande till att bli kallad på sådan grund. 
Det är fullständigt oacceptabelt att kalla någon för att diskutera något som inte är ett juridiskt krav på fastställelse.
Jag ser det som djupt kränkande att behöva rättfärdiga mig en gång till, när tre professionella (nåja) individer redan gjort det och inte visat någon tvekan. Det finns utifrån kraven för diagnos ingen tvekan, men ändå ska jag behöva rättfärdiga mitt liv och min existens igen.

Sociotrans, Transsexualism, Transvård
Leave a response »

Konsten att inte svara

by Lisa on April 12, 2013 17:29 and categorized as Sociotrans, Transsexualism, Transvård

I måndags berättade jag om min frustrerande upplevelse där jag blev utan motivering och på egen bekostnad kallad till Socialstyrelsens Rättsliga Råd för att ännu en gång bli “godkänd” och kanske äntligen få juridiskt könsbyte. Jag skrev också att jag ringde upp kontaktpersonen och begärde att få motivering till varför just jag skulle bli kallad samt motivering till varför de inte står för resekostnader. Man kan tycka att det är rätt trivialt att motivera det. Som statligt anställd myndighetsperson så är jag väl insatt i mycket sådant.

Döm om min förvåning när jag fick följande till svar:

Jag har nu pratat med föredragande läkare Stig Andersson gällande kallelse till nämnd 14/5. Föredragande läkare har bestämt att du skall kallas inför beslut i rådet.
Ang resa : Det blir en fråga för hemlandstinget om du inte betalar själv.

Så motiveringen till att just jag blivit kallad är att Stig Andersson har bestämt att jag ska kallas inför beslutet. Min spontana reaktion är förvåning, hur kan man ens tänka tanken att det är ett acceptabelt svar? Jag ställer mig även frågande till den andra delen av svaret. Att hänvisa till en annan myndighet är inte en motivering, det är en bortviftning av förklaringsansvar. 

Kort sagt ett i allra högsta grad undermåligt ansvar. Här lägger jag inte heller skulden på personen som skickade svaret, utan på Stig Andersson som inte har förmåga att motivera sig samt Rättliga Rådet som organisation som uppenbart har en organisationskultur som tillåter sådant beteende.

Således bestämde jag mig direkt att det givetvis ska leda till en anmälan till diskrimineringsombudsmannen. I första hand vill jag göra den via telefon, men har inte lyckats nå rätt person. Annars får jag göra den via post.
Så här får det verkligen inte gå till. Jag tänker inte gå med att bli behandlad på det här sättet, inte utan att skrika i högan sky och säga ifrån. 

 

Sociotrans, Transsexualism, Transvård
3 Comments »

Kallad till rättsliga rådet – jag blir arg

by Lisa on April 8, 2013 17:52 and categorized as Sociotrans, Transsexualism, Transvård

Nu är jag missnöjd, mycket missnöjd. I lite mer vardagligt tal kan jag utan problem beskrivas som förbannad.

Följande fick jag idag skickat till mig av socialstyrelsens rättsliga råd:

Du har hos Socialstyrelsen, Rättsliga rådet, ansökt om fastställelse av ändrad könstillhörighet.

Rättsliga rådet kommer att behandla din ansökan vid ett sammanträde som äger rum på Gjörwellsgatan 30 plan 7, 112 60 Stockholm
Tisdagen den 14 maj 2013 kl 14.30

Du kallas härmed att vara närvarande vid sammanträdet. Om du inte kommer kan ärendet inte prövas. Du skall komma kl 13.00 för samtal med överläkare Stig Andersson, som är föredragande i ditt ärende. Du måste själv stå för kostnader för inställelsen

Min spontana reaktion av att läsa ovanstående var först chock, sedan irritation, följt av ännu mer irritation. Ska jag, utan vidare motivering, inställa mig för att förklara mig själv utan ersättning för resa eller eventuellt inkomstbortfall?
Det handlar om en omfattande kostnad att ta sig till och från Stockholm. Något jag lyckligtvis inte har alltför stora problem med, men det är inte alla som har det så bra som jag. Det kräver dessutom en heldags frånvaro från arbetet, något som också kan vara svårt. Jag hade förbannad tur att min utbildning i maj är förlagd till tisdag-onsdag veckan därpå.

Men även om jag förhoppningsvis har möjlighet till en semesterdag och har den ekonomiska marginalen att lägga 1000-1500 kr på en dagsresa till Stockholm så är det givetvis inget som är acceptabelt. Det är inte bara den ekonomiska delen som gör mig irriterad. Det handlar också om att jag efter två års utredning, av psykiatriker, psykolog och kurator som utan vidare diskussion har accepterat min situation fortfarande utsätts för misstro och nu dessutom måste träffa en överläkare/psykiatriker för ytterligare en bedömning. Något som dessutom måste göras i Stockholm! Det gör mig arg!

Dessutom är det Stig Andersson som ska konfrontera mig. En man som är aktivt motståndare till att man tar bort steriliseringskravet, en man som aktivt förespråkat att steriliseringen av transsexuella ersätts av kastrering. Något som jag själv är aktivt motståndare till.

Jag ser det här som en ren kränkning. Ett sätt att försöka trolla bort transsexuella som inte tänker bli steriliserade då man inte längre kan hänvisa till något lagrum.
För tänk, många transsexuella har inget arbete och är i en förbaskat svår social och ekonomisk situation. Dessa kommer aldrig kunna inställa sig. Ska dessa aldrig få fastställelse för att de kanske vill behålla möjligheten till att få barn, eller på annat sätt inte passar in i mallen?

Nu är jag som jag är. Gör något mig irriterad så tar jag tag i det. Jag har kontaktat Tuija som är kontaktperson enligt kallelsen, av henne har jag begärt att få en motivering till varför jag ska infinna mig och varför jag måste stå för kostnaden själv. Detta ska jag få i mail under morgondagen. Jag var även tydlig med att jag är beredd att driva det här vidare om det behövs då jag finner det i allra högsta grad oacceptabelt.

Skulle Stig Andersson se det här så kan jag meddela att han är mycket välkommen att besöka mig på mitt arbete för att ta en diskussion där. Han kan också mycket väl få besök av mig när jag ändå redan befinner mig i Stockholm, tex tisdag eller onsdag denna veckan eller under konferensen “tusen kön på jobbet” där jag kommer delta som representant för Arbetsförmedlingen. Det är också mycket möjligt för min del att ta diskussionen över telefon och jag kan säkert även låna min arbetsgivares videokonferensutrustning. Men jag är inte utan god motivering och ersättning för omkostnader beredd att åka till Stockholm för att ännu en gång bli “godkänd”.

Sociotrans, Transsexualism, Transvård
27 Comments »
« Page 1, 2, 3, 4»

 Posted by at 16:38