Att dölja skäggväxt

 

Två personer tyckte jag verkligen skulle visa steg för steg hur jag döljer skäggväxten, och ingen protesterade så då blir jag tvungen att göra det. *le* Egentligen tycker jag verkligen inte om att visa upp mig osminkad på det viset, men för en sådan här instruktion kan det klart vara värt det.

Nu ser det inte ut att vara mycket synbar skillnad mellan varje foto, men tittar man nog så kan man se. Varje steg är ändå viktigt för att resultatet ska bli bra och hålla så länge som möjligt. Jag har experimenterat mycket med att ta det i olika ordning, hoppa över steg och så vidare, men det blir aldrig riktigt lika bra.

Först ett foto innan, nyrakad och håret undanplockat så jag inte har det överallt.
Om någon undrar – som många gjort förut – så kan jag inte raka mig noggrannare. Det kan inte bli bättre än så här. Och då brukar jag ändå få någon blodsdroppe i mungiporna eftersom det är jobbigast just där.
Ögonbrynen är svårast att få jämnt så jag brukar måla dit dem först så är det lättare att tvätta bort dem och börja om ifall det blir alltför snett. Denna gången blev det förhållandevis bra direkt.
Varför jag målar dit helt nya har jag förklarat tidigare några gånger.
Därefter appliceras första lagret foundation, använder en Blue Neutralizer med mycket rött i. Den lägger jag bara på där skäggväxten är kraftigast, runt munnen, hakan, främre delen av halsen och en bit längs med hakan åt sidorna. Det behöver inte vara så noggrant eller exakt.
Man ser på fotot att bland annat hakan är betydligt rödare av detta.
Efter det är det dags för ännu ett lager Blue Neutralizer, men en ljusare nyans med mindre rött. Hade jag inte haft så kraftig skäggväxt så hade jag inte behövt använda den tidigare.
Denna ska appliceras över hela skäggväxten, överallt där den kan finnas.
Det ger en mer naturlig färg än föregående foto som dessutom är jämnade, men man ser en skarp kant vid halsen. Jag är även tydligt röd i hela ansiktet.
Nu är det dags för sista lagret foundation. Nu använder jag en vanlig flytande foundation. Oftast använder jag för mörk eftersom jag har några felköp jag använder om jag bara ska hålla mig hemma, annars rekommenderar jag att använda en som är lite för ljus eftersom de tidigare lagren lyser igenom något.
Denna lägger jag på hela ansiktet, drar den uppåt mot ögonen och där glasögonbågarna sitter, så syns det ingen tydlig kant där utan det blir en naturlig gräns i och med glasögonen.
Nedåt så drar jag den några centimeter längre ned än där skäggväxten slutar så det blir en mer naturlig övergång till den osminkade huden jämfört med föregående foto.
På fotot är det rätt tydligt att ansiktet är mindre rött, har en naturligare färg och allt är mycket jämnare.
Nu när alla tre lager foundation är klara så är det dags att lägga på löst genomskinligt puder.
Det tar bort ojämnheter som det lätt blir av bara foundation och gör dessutom huden mindre glansig och mer naturlig.
Det sista steget gör jag inte alltid om jag bara ska vara hemma, men det tar 30 sekunder så jag tog med det ändå. Det är mest till för att framhäva kindbenen. Det är att jag lägger ett annat mörkare puder under kindbenen för att få kinderna att se djupare ut och därmed kindbenen större och mer framträdande. Det är tydligare om jag även använder rouge.
Och här är resultatet med håret nere och glasögonen på. Jämfört med första fotot är det en enorm skillnad.

Dessa stegen hit brukar ta 7-8 minuter.

Ska jag sedan ut och träffa folk så blir det lite mer, lägger väl ned några få minuter extra på rouge, ögonskugga, mascara och läppglans. Och kraftigare skuggning av kindbenen.

Uppdatering:
Får ju lägga med foto på allt jag använt för dessa instruktioner. *le* Grejerna är placerade i exakt den ordning jag använt dem.

 Posted by at 11:56

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)