Sep 242014
 

Dagens sammanträde med Nämnden mot diskriminering har varit intressant och trevligt. Överraskande positivt får jag nog säga. Det ger lite mer information till remissyttrandet jag ska revidera efter det här mötet. Helt klart värt alla restider, om kanske inte förseningarna på vägen hem.

 

Med 30 minuter kvar till mitt tåg skulle gå så såg jag att tiderna för avgående tåg började ändras. Det visade sig snart att det var stopp både norrut och söderut från Sthlm.
Tur i oturen så hamnade jag på perrongen mellan en anställd på Trafikverket och en på SJ så jag fick lite extra löpande information.

Nu en och en halv timme försenat sitter jag åtminstone på rätt tåg och väntar på avgång. Lär bli ytterliggare försenad. Som tur är så har jag inget inbokat riktigt tidigt på jobbet så jag tar lite sovmorgon imorgon. Kommer med lite tur faktiskt vara hemma innan midnatt.

 Posted by at 18:34
Sep 242014
 

Inte mycket ledig tid till något alls just nu. Tidigt i fredags körde jag till tåget för att vara med på förbundsstyrelsemöte, och kom hem igen vid tio på söndag kväll. Varje dag var lång och trevlig, men lämnade inte mycket tid till annat.

Måndagen var å andra sidan lugn, utan en massa saker att göra förutom arbete. Så det blev mest avslappning. Det blev lite annorlunda på tisdagen då jag körde direkt till min ena bror efter jobbet och han var snäll och fixade mina bromsar som lät väldigt illa.

Nu bär det istället iväg till Stockholm igen. För ett sammanträde på hela två timmar. Det ska bli trevligt med ett första sammanträde med Nämnden mot diskriminering.

 Posted by at 09:06
Sep 152014
 

Nu är det måndag och valet är över. Helgen har varit lugn och trevlig med lite kalas så man fick träffa större delen av familjen. Igår var det så klart val.

Jag är absolut inte nöjd med valresultatet. Jag har mycket svårt att förstå att man röstar på ett parti som anser att jag borde ha tvångssteriliserats, att jag inte ska få gifta mig och att jag absolut inte ska få ha barn, varken biologiska eller adopterade. Dessutom anser samma person att min sexuella läggning, lesbisk, är att likställa med pedofili och vill införa liknande lagar mot homo/bisexualitet som finns i  Ryssland. De vill begränsa aborträtten, begränsa fackförbunds inflytande samt ta bort diskrimineringslaget, hatbrotts- och hetslagstiftning. Förutom detta så är det ett parti som är allmänt vidrigt.
Nu förstår jag att alla som röstar på partiet inte är allmänt vidriga och kanske inte ens delar dessa åsikter. Men de har trots detta stärkt ett parti som i sitt agerande och genom sina företrädares agerande står för och driver dessa ställningstaganden. Jag tycker det är otroligt obehagligt.

 Posted by at 21:19
Sep 122014
 

Den här dagen har inneburit flera trevliga möten. Meningsfulla möten, som de flesta av mina är, tycker ja är väldigt kul! Jag kan ha lite svårt att förstå en del som är väldigt genomgående negativa till möten, de är ju så kul! En del sådana genom jobbet och sedan diskutera hbtq-strategi med enheten för samhällsplanering samt HR-avdelningen vid Helsingborg Stad. Mycket positivt och konstruktivt!

Nu är det istället helg. Jag har njutit av något glas vin och ska snart gå och lägga mig. Ska trots allt orka njuta av resten av helgen också, helst utan att så där onödigt sova bort dagarna. Jag hade blivit lovad min pall med plattor idag, men den kom visst inte. Förhoppningsvis kommer den imorgon så kan jag vara ytterligare lite nyttig.

 Posted by at 20:57
Sep 102014
 

Som sagt så blev det en tidig morgon idag. Lyckligtvis har jag flextid så jag kunde gå hem lite tidigare också. Det är riktigt skönt.

Idag hade jag egentligen bestämt mig för att byta bromsar på min stackars bil. Men det har kommit regelbundna kraftiga regnskurar så jag sköt det på framtiden. Kanske imorgon? Istället har jag suttit och läst en stund och surfar just nu runt och samtidigt lyssnar samtidigt på en föreläsning om grundläggande juridik.

Hobbyfotograf som jag är så blev det något foto trots vädret. En snigel. 🙂

Snigel

 Posted by at 19:12
Sep 092014
 

Det var ett intressant styrelsemöte med Rådgivningen igår. Som alla styrelsemöten så drog det ut på tiden och jag kom hem sent. Men det är sådana konsekvenser man får ta om man vill engagera sig ideellt. Natten blev sedan av någon anledning inte så trevligt. Jag sov väldigt dåligt, eller drömde att jag sov väldigt dåligt. Kanske en kombination. Med tanke på att jag fick för mig att försöka starta bilen när den redan var igång så ligger det nog något i det.

Men trots det så blir det en extra tidig morgon imorgon. Ska på företagarfrukost redan klockan sju på morgonen, så jag får vara på plats lite innan dess. Det ska så klart också bli trevligt.

Idag blev det också klart med resor till förbundsstyrelsemöte i Stockholm nästa helg och forummöte med SADB i Trollhättan helgen efter det. Då är det bara resan till mötet med Nämnden mot diskriminering kvar att boka, när jag får bokningsinformation. Och bekräftelse på min anmälan för den delen. Intensiv andra halva av september.

 Posted by at 20:37
Sep 072014
 

För att vara en bra bit in i september så har det verkligen varit vårkänslor hela helgen. Vackert väder och dessutom inget inplanerat alls. Det var länge sedan jag ahde en helg ledig helg, mycket länge sedan. Inte ens ett enda kalas!
Jag har sprungit runt lite där ur och snyggat till där jag ska fortsätta lägga plattor. Det kommer så klart bli riktigt bra när det är klart. Även om det kan gå lite långsamt ibland. Fick även ett kort spontant besök och en massa beröm för trädgården. Jag är så klart jättenöjd med, med tanke på allt jag har gjort. Så då blir jag glad.

Imorgon är det arbete igen. På kvällen är det sedan direkt iväg från jobbet till styrelsemöte med RFSL Rådgivningen Skåne. Det kommer säkert också bli trevligt!

 Posted by at 20:07
Sep 062014
 

I fredags förra veckan så var de pridepepp och prideparad hela eftermiddagen. Men på förmiddagen så blev jag intervjuad av HD för deras familjebilaga. De ville helst intervjua ett samkönat par där barnen flyttat hemifrån för att prata om den omställningen. Men det var tyvärr ingen som var intresserad av att ställa upp. Jag tycker det är mycket tråkigt. Många kritiserar media för att sällan använda sig av hbtq-personer i sina ordinarie reportage. Men samtidigt så är det mycket få hbtq-personer som är beredda att ställa upp, oavsett hur mycket media än letar och får hjälp med att leta.

Istället valde de att intervjua mig som reserv. Utifrån frågeställningen hur är det att finna en partner som lesbisk kvinna med transsexuell bakgrund. Inte lätt är väl mitt korta svar. I dagens tidning så fick inte bara vara med på framsidan, det blev också ett helt uppslag om mig. Mycket bra skrivet och bra bilder! Läs gärna deras artikel, “En kvinna med bonus“.

 Posted by at 18:56
Sep 062014
 

Den här dagen har varit fylld med nyttigheter och trevligheter. Jag har en tendens att göra det mesta nyttiga sakerna i trädgården under andra delar av året än sommar. Så nu när hösten har anträtt så händer det plötsligt lite saker igen. Idag har jag ägnat flera timmar åt att rensa ogräs, klippa gräsmattan och lägga plattor. Sedan i våras har jag haft ett 80-tal plattor över som jag haft planer för, nu var det minsann dags. Jag har en dåligt omhändertagen gång från altanen runt halva huset till ytterdörren och infarten som jag länge har velat ha plattor på. Så idag satte jag igång med goda resultat och väldigt mycket svett. Och nu får jag ta paus för att plattorna är slut. 🙂 Får ta och köpa hem en pall till så jag kan bli klar innan det blir snö.

Ett par bilder på resultatet så långt är nödvändigt.

_DSC1259_1200x800 Plattor

 Posted by at 18:50
Sep 052014
 

Den här dagens arbete började med möte hela förmiddagen i Helsingborg. Det innebar sovmorgon, något som inte är bra. Får jag inte vakna så tidigt som jag brukar så blir jag lite extra trött. Det var skönt att komma hem och ta det lugnt på kvällen, tillsammans med ett par glas rött vin.

Idag har Folkhälsomyndighetens folkhälsoundersökning om transpersoners hälsa blivit klar. De har i samband med att den nationella hbt-strategin fastslagits fått i uppdrag att undersöka hälsosituationen för hbt-personer. Frågor om sexuell läggning ingår redan i deras årliga enkät så en sådan rapport kunde presentera redan i januari år. Deras första rapport sedan de bytt namn från Folkhälsoinstitutet till Folkhälsomyndigheten. Sedan dess har de i samarbete med RFSL och RFSL Ungdom konstruerat en enkät specifikt för transpersoner. I maj i år blev även jag involverad i den och fick komma med synpunkter och åsikter. Jag älskar att ha synpunkter! Man har tagit hänsyn till en del av det jag påpekat, men inte allt. Sedan har man gjort ändringar efter sista gången jag fick se enkäten. Jag är inte helt nöjd med slutresultatet, men med tanke på att alternativet hade kunnat bli ingen enkät alls så är det mycket bra. Idag publicerades den för allmänheten.
Alla transpersoner som läser detta bör absolut gå in och genomföra enkäten!

Men nu är det helg. Jag ska överväga att smutta på lite mer vin. Imorgon ska gräsmattan klippas, ogräs ska rensas och remissyttrande ska skrivas. En trevlig kombination.

 Posted by at 20:22